Welke maat spaghetti wil je? Dat zal de oproep zijn als Muellers zijn zin krijgt na een recente aankondiging. Het bedrijf, dat in 1867 werd opgericht, wil handelaars omarmen door vage termen als engelenhaar en linguini te mijden voor meer begrijpelijke en universele AWG-pasta-standaardformaten. Dit elimineert de noodzaak voor verwarrende namen voor pasta’s en zorgt ervoor dat ze kunnen worden gestandaardiseerd op een specifieke, op de meter gerichte aanduiding die is gebaseerd op hun diameter.

Muellers AWG Pasta Standaard Conversies

Om u te helpen de nieuwe Mueller AWG-pastagrootte beter te begrijpen, heeft het bedrijf de volgende conversieschaal bedacht:

De grootste pastamaat, vermicelli, heeft een diameter tussen 0,082 en 0,091 inch (of 2,08 en 2,30 mm) en krijgt nu de aanduiding 11AWG pasta.

Traditionele spaghetti ligt daar net onder en zal voor altijd bekend staan als 12-gauge noedels. We hebben nu de 13-gauge vermicellini en 15-gauge fidelini.

Hoe Zit Het Met Spiraalpasta?

Muellers vergeet zijn spiraalvormige pastaproducten niet. Op dit moment hebben ze geen adequate oplossing om deze diverse producten aan te wijzen en te classificeren. Voorlopig lijken cannelloni, ravioli, conchiglie, penne, macaroni, rigatoni en anderen nog steeds hun traditionele namen te hebben.

De echte vraag is hoe lang het duurt voordat Barilla, San Giorgio, Kraft, Ronzoni en anderen aan boord gaan met de nieuwe AWG-pastastandaard.

Klik hier voor meer informatie over deze aankondiging.